marți, 22 septembrie 2009

Solisti pentru nunti si alte petreceri private

Nunta este in sinea ei un adevarat spectacol .Emotii , flori , tinuta de gala , spectatori (invitatii ) , scena , microfoane etc nu lipseste aproape nimic din ceea ce intalnim si la un spectacol . Din pacate oamenii nu au nici bani si nici dorinta de a merge la un spectacol de muzica usoara de aceea sa nu va faceti iluzii desarte ca va veti putea sustine financiar din aparatii scenice cum a fost la Ateneu . Realitatea este un pic mai cruda de aceea suntem practic obligati sa ne indreptam atentia spre "alte spectacole " : cum ar fi nunti , cumatrii , petreceri onomastice etc Si acolo sunt oameni , care platesc chiar sume importante realizatorilor (mirilor ) si care chiar vor sa se distreze . Ideal este sa aveti o trupa care sa abordeze toate genurile de muzica , sa stie sa cante bine si voi sa fiti solisti vocali .Oamenii nu mai merg la spectacole cum faceau inainte de 89 dar vor continua sa se casatoreasca si sa faca nunti .Asa ca este treaba la greu .Dati-i bice !
Alta varianta este sa cantati cu negative , programul de nunta completandu-se cu un DJ care va pune muzica mecanica ( de pe calculator ) . Pentru ambele variante va trebuie RECLAMA de aceea nu pierdeti ocazia de a aparea in public cat mai des ca lumea sa va cunoasca .In viata trebuie sa te mai ajuti si singur .Eu de pilda nu prea sunt invitat in spectacolele altora de aceea am si inceput sa-mi creez singur ocaziile und epot aparea si eu ."Cu mana altuia nu esti niciodata satul " .Asa ca puteti sa va creati si voi propriile evenimente . Eu am creat din nimic acest Karaoke-Show la Ateneu .Am intrat in Ateneu din strada practic si am propus d-lui director Andries acest proiect care , se pare , a avut succes . Pentru mine acest lucru a fost si o buna reclama .Acum ma cunoaste mai multa lume decat la inceputul verii . Si cu cat esti mai cunoscut cu atat sunt sansele mai mari sa fii invitat ici si colo reusind " to make money for living " . Desigur ca multi dintre voi nu veti trai din muzica .Roxana Buhusi de exemplu mi-a si spus ca nu este interesata de o cariera muzicala , ea fiind deja foarte bine intrata intr-un domeniu tehnic .Eu insumi nu m-am lasat in viata bazat pe muzica si am pus mana si am facut o facultate normala , ca oamenii , ca sa am o siguranta pentru ziua de maine .Sunt profesor de engleza cu definitivat si oricand ma pot intoarce in invatamant daca nu va mai merge cu muzica pentru copii in care ma invart mai serios de vreo 5 ani incoace . Ideal este deci sa mergi pe doua fronturi . Dar nu neaparat .E posibil sa traiesti NUMAI DIN MUZICA .Asta depinde de cat talent ai , cat muncesti , ce idei si initiative proprii ai sau cat de mult esti ajutat de catre altii care te pot promova la modul cel mai serios .
Lumea lautarilor este o lume in care se intra foarte greu . A fi lautar inseamna a canta toate genurile de muzica .A fi lautar inseamna a fi muzician de mare tinuta artistica . A fi lautar inseamna a trai din muzica . Daca auziti pe cineva ca nu mai face nimic decat canta la nunti inseamna ca omul ala este cu adevarat un mare talent de reuseste sa traiasca numai din asa ceva .Exista o vorba in conservator : cine nu are talent se face muzicolog . Asa e si cu muzicienii si muzicantii .Cine nu are talent suficent mai lucreaza si altceva . Dar nu neaparat . Poti ajunge la un moment dat sa ai afacerile tale personale ( asa cum fac fotbalistii ) asta dovedind ca ai ajuns deja la un anumit nivel . Eu unul am cunoscut doua soliste de nunti de am cazut pe spate .Este vorba de o solista din Moinesti care canta la Slanic Moldova ( cunoscuti sub porecla "grecii " ) si Florentina Gavrila care este cel putin la nivelul Andrei Hangiuc dar , mai mult , canta toate genurile de muzica absolut impecabil . Numai spun ca au aparatura performanta cu sunet clar de cazi jos . Sotii Gavrila din punctul meu de vedere sunt " The American Dream " la noi in oras .Sunt oameni care au pornit de jos dar care prin munca si talent au ajuns astazi la implinirea la care viseaza toata lumea . Ei sunt oameni deosebit de discreti .Nu au nevoie de presa , de publicitate fiindca ceea ce fac ei la nunti este cea mai mare publicitate pe care si-o pot oferi .Si atunci lumea ii solicita pentru ca , asa cum spuneam mai sus , inca mai sunt intrebati lautarii buni pentru nunti .
Desigur ca multi lautari au un nivel de cultura limitat ei nereusind sa intre in lumea buna a unei comunitati .E foarte important ca un artist ( fie el chiar si lautar ) SA SE PREZINTE IMPECABIL IN FATA PUBLICULUI din punct de vedere vestimentar .Este o dovada de respect nu numai pt tine dar in primul rand pentru cei carora te adresezi .Cum vrei sa te perceapa publicul daca tu te prezinti in fata lui in tinuta cu care ai fost cu baietii la o bere .Personal cred ca si la Gala noastra unii dintre noi ar fi putut pune mai mult accent pe tinuta vestimentara decat au facut-o .Ganditi-va la Michael Jackson cum aparea in fata publicului !Ganditi-va la Dan Diaconescu cum ar arata sa apara intr-o seara la OTV intr-un pulover ! Toata lumea ar ramane socata pt ca el a aparut la TV numai in costum fara nici o exceptie .Si-a creat un stil din asta ! Si uite asa am ajuns la cuvantul magic : STIL .Naturalistul francez Buffon spunea ca “Le style est l’homme même” .Iar ma intorc la Michael Jackson : muzica , dansul , videoclipurile ,tinuta vestimentara toate se completau creindu-l toate la un loc pe Michael Jackson artistul .Stilul pe care ti-l alegi trebuie sa te reprezinte .Sa aiba ceva din tine .Sa ai un stil al tau personal .Nu imita pe nimeni ca se va cunoaste acest lucru .Si la cantat poti avea stilul tau propriu . Vlahuta a ramas in afara istoriei literare pentru ca a incercat sa-l imite pe Eminescu .Foarte aiurea este sa ai un stil indecis .Sa porti niste haine care nu spun absolut nimic despre felul tau de a fi . Oamenii iti vor cunoaste caracterul si dupa hainele pe care le porti pe tine .Cei care poarta mult culoare neagra sunt oameni interiorizati , inchisi adesea , fara mare chef de viata .Cei care poarta culori vii sunt firi deschise , vesele , joviale , cu pofta de viata si cu dorinta de a cunoaste cat mai multi oameni ca ei .Foarte rar se vor lega prietenii intre cei care poarta mai mult deschis si cei care poarta mai mult inchis .Eu cu sotia mea purtam foarte mult deschis si de acea nu prea avem prieteni pt ca majoritatea prefera culori inchise .Atunci nu ne ramane decat sa iesim in mijlocul naturii , acolo unde este atata culoare .Dar ne intristam foarte repede pt ca descoperin numai peturi si gunoaie aruncate de catre cei care au iesit la un gratar .Noi stam chiar sub dealul Cetatuia in cartierul Frumoasa si doar traversam strada si intram in padurea murdarita de catre asa-zisii oameni .Municipalitatea nu curata padurea asa ca ea arata exact ca o varsatoare ! Mare pacat !
Mult succes va doresc si tinem aproape ! Nu ezitati sa ma contactati pe mess daca vreti sa mai vorbiti cu mine !

Un comentariu:

  1. Salutre daca treceti prin Bucuresti sa nu ratati clubul single loc in care nu va veti simti niciodata singuri. http://www.clubsingle.ro

    RăspundețiȘtergere